PROVINCIES

Op onze website vindt u alle informatie die u nodig heeft over de subsidies van de verschillende Vlaamse provincies met betrekking tot vochtproblemen en vochtbestrijding.

Per subsidie vindt u uitgebreid informatie over de toepassing van de subsidie, het gesubsidieerde bedrag en alle verschillende voorwaarden waaraan u moet voldoen om in aanmerking te komen voor deze subsidies.

Verder krijgt u wat achtergrond over de subsidies en gedetailleerde informatie over hoe u deze subsidie moet aanvragen. Dan kunt u ook lezen wat er gebeurt na aanvraag van de subsidie en wat de gemiddelde wachttermijnen zijn en tenslotte kunt u meer informatie vragen via de nuttige contactgegevens op onze pagina’s.

Naast de subsidies van de overheid en de verschillende gemeenten en steden bieden ook onze provincies extra steun aan gezinnen om hun woonomstandigheden aanzienlijk te verbeteren. Daar hoort ook vochtbestrijding bij want dat is een probleem dat uw wooncomfort en gezondheid op termijn ernstig kan aantasten.

Veel provincies bieden aanvullende premies bovenop de verbeteringspremie en renovatiepremie van de Vlaamse Overheid om u extra te motiveren zorg te dragen voor uw woonomstandigheden in uw eigen belang en dat van uw gezin.

Wij zetten voor u alle provinciale premies op een rijtje met hun belangrijkste voorwaarden en eigenschappen. Deze premies zijn uiteraard minder talrijk dan die van gemeenten. We zijn ons ook volledig bewust van het feit dat de wetgeving met betrekking tot subsidies en premies vaak wijzigt. Vaak worden bestaande provinciale premies stopgezet of worden er extra premies uitgereikt die nog niet zijn opgenomen. Wij proberen onze informatie up-to-date te houden met de recentste wijzigingen maar willen u tegelijkertijd ook aanmoedigen contact met ons op te nemen mocht er recentere informatie beschikbaar zijn die afwijkt van door ons verstrekte informatie. Uiteraard mag u ons ook altijd vrijblijvend contacteren voor informatie over vochtbestrijding.

Wij willen er ook op drukken dat deze informatie gebaseerd is op officiële bronnen en dat wij niet verantwoordelijk zijn voor de inhoud.