Diksmuide (8600)

Toepassing

Als u een Vlaamse verbeteringspremie ontvangt om werken aan uw woonst te helpen financieren, dan kunt u ook van Diksmuide nog een aanvullende premie ontvangen: de stedelijke aanvullende saneringspremie. Deze premie kan ook ingezet worden voor vochtbestrijdingswerken.

Bedrag

Het bedrag van deze premie wordt bepaald door de premie die u van Vlaanderen of de provincie West-Vlaanderen ontvangt. De aanvullende premie van Diksmuide bedraagt immers tien procent van die premie, met als maximumbedrag €750. U kunt deze premie maximaal één keer per woning ontvangen, behalve als het gaat om werken die dienen om de woning klein comfort te bieden. In dat geval kunt u de premie opnieuw aanvragen.

Voorwaarden

De werken moeten dienen om een woning gelegen in Diksmuide te saneren en u moet de saneringspremie van het Vlaamse Gewest  en/of de provinciale premie voor vochtbestrijding, dakrenovatie of koolmonoxidevergiftiging ontvangen.

Aanvraag

Als u de aanvullende premie van Diksmuide wilt ontvangen, dan moet u zorgen dat u deze documenten kunt voorleggen:

  • Een bewijs dat u de premie door het Vlaamse Gewest en/of de provincie werd toegekend
  • Een bewijs dat de premie door het Vlaamse Gewest en/of de provincie werd gestort op uw rekening
  • Een schriftelijke aanvraag, die u moet indienen binnen één jaar na de toekenning van de premie door het Vlaamse Gewest en/of de provincie.

De uitbetaling van de gemeentelijke premie vindt plaats op dezelfde manier als de uitbetaling van de premie door het Vlaamse Gewest en/of de provincie. De betaling vindt waarschijnlijk in één keer plaats, ofwel in twee schijven.

Meer Info

Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Diksmuide.