Resultaten voor sociale lening alleenstaande moeder

 
 
sociale lening alleenstaande moeder
 
Als alleenstaande een huis kopen?: NN.
Dit betekent dat je eigen geld nodig hebt om bijkomende kosten zoals kosten koper te financieren. Benieuwd hoeveel jij kunt lenen? De rekentool laat zien wat je mogelijkheden zijn én wat je maandlasten worden. Hypotheek alleenstaande starter. Single starter en op zoek naar een koopwoning? Een hypotheek op basis van één salaris lijkt een uitdaging. Toch zijn er voldoende mogelijkheden om je eerste huis te kopen. Bereken wat je maximaal kunt lenen en bedenk ook wat je per maand kwijt wilt zijn aan je hypotheek. Ga vervolgens op zoek naar een woning binnen dit budget. Dat vrijstaande droomhuis aan het water moet misschien nog even wachten, maar er zijn genoeg leuke mogelijkheden binnen ieder budget. Extra financiering nodig? Kijk eens of je gemeente een starterslening aanbiedt. Dit kan oplopen tot 50.000 euro.
https://www.leemanskredieten.be/
Persoonlijke lening van de gemeente Gemeente Eindhoven.
Hoeveel kan ik lenen? Het bedrag dat je kunt lenen hangt af van je persoonlijke en financiële situatie. Met een inkomen op bijstandsniveau kun je bijvoorbeeld de volgende bedragen lenen.: Een alleenstaande: maximaal € 1.770,00. Gehuwden en samenwonenden: maximaal € 2.528,00. Eenoudergezinnen: maximaal € 1.770,00. Denk eraan dat een lening altijd geld kost. Je moet namelijk niet alleen het geleende bedrag aflossen, maar ook rente betalen over dat bedrag. Op dit moment is de rente die je betaalt voor het nog openstaande bedrag van een persoonlijke lening 7,2, effectief op jaarbasis. Hoe vraag ik de lening aan? Vul het digitale aanvraagformulier in, print het uit, zet je handtekening eronder en stuur het samen met de gevraagdekopieënnaar het adres dat op het formulier staat. Wat stuur ik mee? We vragen je kopieën van de volgende documenten mee te sturen.: geldig identiteitsbewijs geen rijbewijs of verblijfsvergunning.;
https://www.dehuisopkoper.be/hoeveel-is-mijn-woning-waard/
Bijzondere bijstand - Uitkering, schulden, laag inkomen - Diensten - Gemeente Nijmegen.
Een bijzondere bijstandsuitkering is een lening óf een gift. In het algemeen geldt dat bijzondere bijstand voor woninginrichting of huishoudelijke apparatuur als lening wordt gegeven. De gemeente besluit binnen 8 weken of u in aanmerking komt voor bijzondere bijstand. U krijgt hierover een brief. Let op: vanaf 1 september 2020 ontvangt u geen bijzondere bijstand meer voor laptops of computers voor kinderen die naar school gaan. Heeft u een kind in het primair of voortgezet onderwijs en geen laptop of computer? Neem dan contact op met Stichting Leergeld. Stichting Leergeld behandelt uw aanvraag. U bent 18 jaar of ouder. U bent Nederlander of u heeft een geldige verblijfsvergunning. U heeft een laag inkomen, weinig eigen geld en kunt de kosten zelf niet betalen. Uw vermogen is niet hoger dan € 6.505,-, alleenstaande of € 13.010,-, voor alleenstaande ouders of getrouwden/samenwonenden.
Alleenstaande moeder die op het punt staat alles kwijt te raken.
Door een giftige relatie sta ik op het punt alles kwijt te raken. Ik ben een nu eindelijke alleenstaande moeder van een dochter van 4. Door mijn relatie ben ik diep in de schulden geraakt. De banken willen niet meer helpen en kijken niet naar persoonlijke situaties. Ik sta rood op beide bankrekeningen en daardoor is mijn hypotheek al 2 maanden niet betaald. Al mijn rekeningen stapelen op plus de rekeningen die mijn ex heeft gecreëerd en mij heeft achter gelaten. Hij had altijd controle over het geld en de rekeningen en nooit heb ik geweten dat bepaalde rekeningen al in maanden niet betaald waren. Hij had schijnbaar een gokverslaving en faciliteerde dat door mijn inkomen te gebruiken. Ik ben ten einde raad. Overal wordt ik afgewezen omdat ik door deze situatie een negatief bkr heb gekregen en de banken dan niet eens meer naar je willen luisteren omdat je dan gezien wordt als wanbetaler. Voor een sociale lening kom ik niet in aanmerking omdat mijn loon te hoog is.
Mijn kinderen alleen opvoeden kost geld: wat zijn praktische tips om rond te komen met weinig geld? - de Scheidingskoffer.
Nog meer info om te besparen vind je op deze websites.: Op de site www.alleenstaandeouder.be van de Vlaamse Vrouwenraad vind je heel veel tips om rond te komen met minder geld als alleenstaande ouder, dit op diverse levensdomeinen.: gezin en opvoeding. Ook op de site van de Gezinsbond vind je heel wat tips om geld uit te sparen. Er verscheen ook een publicatie voor alleenstaande ouders met tips en trics, maar deze is enkel nog digitaal te lezen: Enig stuk. Je vindt er ook een infofolder over concrete energiebesparingen. Als je lid bent van de Gezinsbond 41 euro per jaar krijg je via je ledenkaart ook vaak kortingen, en krijg je heel veel tips waar je met je kinderen of kleinkinderen voor weinig geld naar toe kan. Je kan dan ook beroep doen op gratis advies bij sociale, familiale, materiële en persoonlijke problemen.
Zeven misverstanden over bijstand en vermogen - Judex.
Toggle menu Home. Home Rechtsgebied Uitkeringen sociale zekerheid Columns Zeven misverstanden over bijstand en vermogen. Zeven misverstanden over bijstand en vermogen. Gepubliceerd op: 26-04-2011 Laatst bijgewerkt op: 13-12-2021. Er bestaan veel misverstanden over het recht op bijstand en het hebben van een bepaald vermogen. De zeven meest voorkomende misvattingen treft u hieronder aan. Als je voor bijstand in aanmerking wilt komen, mag je geen vermogen hebben. Dat is niet juist. Om te bepalen of u recht heeft op een bijstandsuitkering zal de gemeente wel kijken of uw vermogen de zogenaamde vermogensgrens niet overschrijdt. Voor alleenstaanden geldt dat zij een maximaal vermogen mogen bezitten van 5.555 euro. Voor alleenstaande ouders en gehuwden ligt deze grens op 11.110 euro.
Waar kan ik een sociale lening aanvragen?
Voldoe je aan de gestelde voorwaarden betreffende belastbaar inkomen en de verkoopwaarde van je woning? Dan kan je voor de aankoop van je woning of renovering aankloppen bij het Vlaams woningfonds voor een sociaal krediet. Wij raden je aan om bij de aankoop van je woning contact op te nemen met het Vlaams Woningfonds alvorens je een verkoopovereenkomst ondertekent. Ook hier kan je via de tool simulatie zelf onderzoeken of je in aanmerking komt voor een goedkoop woonkrediet. Vergeet niet jouw laatste aanslagbiljet van de belastingen bij de hand te houden. Erkende Kredietmaatschappijen EKM's.' De Vlaamse regering erkent momenteel 17 kredietmaatschappijen die sociale leningen kunnen toekennen voor het kopen, bouwen of renoveren van een bescheiden woning.
Aankoop van een sociale woning of bouwgrond bij een sociale huisvestingsmaatschappij SHM Vlaanderen.be.
Om in aanmerking te komen voor de aankoop van een sociale koopwoning of sociale bouwgrond moet u aan volgende voorwaarden voldoen.: U bent 18 jaar of ouder. U hebt geen eigendom. Op de referentiedatum, mag uw inkomen van het laatst bekende aanslagbiljet voor de personenbelasting niet lager zijn dan 9.929 euro.: 39.678 euro voor een alleenstaande persoon zonder personen ten laste.
'Armoede' is mij overkomen. Ik heb hier echt niet om gevraagd - Verhaal - Sociaal.Net.
Als alleenstaande moeder met een kleuter moest ik toen geen al te gekke dingen doen, maar ik kwam wel rond. Alleen mocht er niets misgaan en dat deed het natuurlijk wel. Ik had een langeafstandsrelatie met een man en werd ongepland zwanger. Mijn partner wilde hier niets van weten. Maar ik bleek al twintig weken ver dus een abortus kon niet meer. De partner zag een kind niet zitten, dus stond Fayza er alleen voor. Ik verloor niet alleen mijn partner, maar uiteindelijk ook mijn pasgeboren zoon. Bij de geboorte bleek dat Rayan een zware afwijking had. Na twee dagen stierf hij in mijn armen. Het verlies van Rayan was een trauma. Het betekende ook het begin van de echte armoede voor Fayza en haar dochter. In de nasleep van het immense verdriet wilde ik mijn huis verkopen en een ander huis kopen. Ik wilde weg van alle pijnlijke herinneringen. Fayza vond een andere woning, de bank keurde haar lening goed, maar haar eigen woning was nog niet verkocht.
Financieel - studerendemoeders.
Wanneer je ouder dan 30 jaar bent of geen recht hebt op studiefinanciering dan kom je misschien in aanmerking voor het Leven Lang Leren krediet. Je kunt dan onder bepaalde voorwaarden geld lenen om het collegegeld of lesgeld te betalen. Gebruik de voorwaardenhulp op de website van DUO om te zien of je recht hebt op leven lang leren krediet. Let wel, het Leven lang leren krediet is een lening voor enkel het collegegeld of lesgeld en is dus iets anders dan studiefinanciering wat je per maand ontvangt. Studiefinanciering staat aangemerkt als een toereikende en voorliggende voorziening. Maar de praktijk wijst uit dat het voor veel studerende moeders moeilijk rondkomen is. De bedragen van de studiefinanciering vormen geen vetpot maar helemaal niet wanneer je naast je studie ook zorgt voor een of meerdere kinderen. Alleenstaande studerende moeders kunnen bij DUO de eenoudertoeslag aanvragen.
Alleenstaande ouder FOD Financiën.
Tarieven Waals Gewest. Hypothecaire lening en individuele levensverzekering. Diensten- en PWA-cheques. Thuislaadstations voor elektrische wagens. Inbraak- en brandbeveiliging. Jonger dan 3 jaar. Gestort naar het buitenland. Investeren in een kleine onderneming Tax Shelter start-up/scale-up. Belastingvermindering - heb ik er altijd recht op? Flexi-jobs en overuren. Flexi-jobs en overuren in de horecasector. Flexi-jobs in meerdere sectoren. Aankoop van een voertuig. Aankoop en belastingen. Aankoop in het buitenland. Inschrijving en belastingen. Veranderingen in gebruik van voertuig. Naar België komen. Kopen in het buitenland. Binnen de EU. Buiten de EU. Verhuizen van een niet-EU-land naar België. Terugbetaling van btw bij uitvoer van goederen. Beschermde plant- en dierensoorten. Buitenlandse inkomsten en rekeningen. Taks op beursverrichtingen. Rekeningen en andere financiële activa in België of buiten de fiscale woonstaat. Telewerk in Covid-19-periode. Terugbetaling van de roerende voorheffing. Opgelet: wij ontvangen u voortaan alleen op afspraak in al onze kantoren. Personen ten laste. Krijg ik als alleenstaande ouder een extra belastingvoordeel voor kinderen ten laste?
OCMW-verhaal: Ik heb niets meer.
Het huis is te duur. Als ze uit elkaar gaan levert de verkoop onvoldoende op om de lening aan de bank af te lossen. De schulden stapelen zich op. Sarah's' ex gaat een collectieve schuldenregeling aan, en hoopt na zeven jaar schuldenvrij te zijn. Maar zijn deel van de schuld aan de bank zal daarmee niet afbetaald zijn. De bank zal bij Sarah, alleenstaande moeder van vier, aankloppen om het openstaande saldo opeisen.

Contacteer ons